Dondurma Kurabiye

Dondurma Kurabiye
27 Nisan 2024

Görüntüsü ve tadıyla iştah açan, çay saatlerinde size eşlik edecek kıyır kıyır bir kurabiye tarifine ne dersiniz? pratik olmasıyla günün her saatinde tüketebileceğiniz dondurma kurabiyenin yapımına geçelim. 

Dilerseniz çay saatlerinde size eşlik edecek farklı kurabiye tariflerine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurma Kurabiye için

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 - 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı damla çikolata
Dondurma Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişastayı yoğurma kabına alarak karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Elekten geçirdiğimiz un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Güzelce yoğurduğumuz kurabiye hamurumuzun içerisine damla çikolatamızı da ekleyip karışmasını sağlıyoruz.
  4. Dondurma kaşığı yardımı ile hamurumuza şekil vererek pişirme tepsisine yerleştiriyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırının alt üst ayarında kontrollü bir şekilde 20 dakika kadar pişiriyoruz
  6. Fırından çıkan kurabiyelerimiz servise hazır, Afiyet olsun.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo