Haşhaşlı Kurabiye

Haşhaşlı Kurabiye
31 Ocak 2025

Haşhaşın hafif çıtır dokusu ve cevizle buluşan yumuşacık kurabiyeler, her lokmada damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak! Yapımı son derece pratik ve hızlı olan bu kurabiyeler, hem çayın yanına hem de tatlı krizlerine birebir. İşte Haşhaşlı Kurabiye tarifi:

Haşhaşlı Revani tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Haşhaşlı Kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Haşhaşlı Kurabiye 175 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Kurabiye için

Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket vanilin

Üzeri için:

  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • Bütün ceviz
  • 1 adet yumurta akı
Haşhaşlı Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alıp, üzerine pudra şekeri ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.
  2. Yumurta ve sirkeyi ekleyip, karıştırmaya devam edin.
  3. Ardından kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
  4. Son olarak, unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur ele yapışmamalı ama fazla sert olmamalı.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak, hafifçe bastırıp şekil verin.
  6. Bir kasede yumurta akını çırpın.
  7. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına batırın, ardından her tarafını haşhaş tohumu ile kaplayın.
  8. Her bir kurabiyenin ortasına bir bütün ceviz yerleştirin.
  9. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kurabiyeler altın rengini aldığında pişmiş demektir.
  11. Kurabiyeleri fırından çıkarıp, biraz soğumaya bırakın ve servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Eğer kahve sever biriyseniz, bu kurabiyeyi bir fincan kahve ile sunmak da harika bir seçenek olabilir.
  • Bu kurabiyeler, özellikle misafirlere sunulacak özel bir ikram olarak da çok şık bir tercih olabilir. Çeşitli kurabiye çeşitleriyle bir tabak hazırlayıp, yanına taze meyve dilimleri ekleyebilirsiniz.
  • Hafif tuzlu ve tatlı arası bir lezzet denemek isterseniz, bu kurabiyeleri zeytin ve beyaz peynirle de servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri servis ederken üzerine toz şeker serperek veya şekerli glazür ile süsleyerek görselliği arttırabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hamur daha iyi yoğrulsun ve kurabiyeler yumuşak olsun diye tereyağını mutlaka oda sıcaklığında kullanın. Böylece hamur daha homojen bir şekilde karışır.
  • Hamura haşhaş tohumu eklerken miktarı abartmamaya dikkat edin. 3 yemek kaşığı hamur için yeterlidir. Fazlası kurabiyenin dokusunu bozabilir.
  • Hamurunuzu yoğururken, yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmasına özen gösterin. Çok sert olursa, kurabiyeler kuru olabilir. Hamurunuzu kontrollü şekilde un ekleyerek yoğurun.
  • Kurabiyeler fırında çok uzun süre kalmamalı. Üstleri altın rengini almaya başladığında fırından çıkarmak en iyisidir. Aksi takdirde kurabiyeler fazla sertleşebilir.
  • Kurabiyelerin üzerindeki haşhaş tohumlarının düzgün yerleşmesi için önce yumurta akına batırın. Bu, haşhaşın kurabiyeye daha iyi yapışmasını sağlar.
  • Fırının sıcaklığını önceden iyice ısıtın. Çok düşük sıcaklıkta pişirmek, kurabiyelerin dağılmasına veya düzgün pişmemesine neden olabilir.
Yorumlar
avatar
Annee YORUM 31 Ocak 2025, 20:50
5 aylık hamileyim. Bebek beşiği, bebek arabası, bebek bezi, ıslak mendil, kıyafet satın alamıyorum. Para istemiyorum. Kargo firması ile göndermek istiyorum diyorsanız kabul ederim. Dua ederim. Allah rızası için destek olurmusunuz? Destek olmak isteyen insana teşekkür ederim. Allah razı olsun. Allaha emanet olun. e.metinn1907@gmail.com

Benzer Tarifler

Lezzet Logo