Çatlak Ev Kurabiyesi
20 Haziran 2023

Lezzet Mutfak Okulu'nda bu hafta lezzetli, pratik Çatlak Ev Kurabiyesi yapıyoruz. Çatlak Ev Kurabiyesi tarifi Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmen Şefi Arif Akdaş'tan geliyor. Peki, tam kıvamında Çatlak Ev Kurabiyesi nasıl yapılır? Önce gerekli malzemeler ardından tarif için yapım aşamaları ve Çatlak Ev Kurabiyesi yapımının püf noktalarına birlikte bakalım...

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çatlak Ev Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 125 gr pudra şekeri
  • 500 gr un
  • 2 yumurta
  • 15 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya
  • 100 gr damla çikolata
  • 100 gr toz fındık
  • 100 gr toz fıstık
  • 100 gr hindistan cevizi
Çatlak Ev Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Hamuru yoğururken tereyağ kesinlikle dolap çıkarılıp kullanılmalı.
  • Tereyağı erimiş ve yumuşak olursa istediğimiz kıtır ve çatlak yapı oluşmaz.
  • Hamur oda sıcaklığında işlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde dışarıda en az 15 dakika dinlenmeli.
  • Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde 
  • Pişirme esnasında fırın kesinlikle ısıtılmalı, yoksa kurabiye hamurumuz yayılma yapar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo