Cadılar Bayramı Kurabiyesi

Cadılar Bayramı Kurabiyesi
22 Temmuz 2024

Cadılar Bayramı, her sene 31 Ekimde kutlanan, 'Şaka mı, şeker mi?' temalı bir bayramdır. Bayramın konsepti gereği korkunç kostümler giyilir ve ona göre yiyecekler süslenir. Bu cadılar bayramı kurabiyesi hem çok lezzetli, hem de yapması, süslemesi çok keyifli. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız cadılar bayramı kurabiyesi tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için halloween yemeklerini inceleyebilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cadılar Bayramı Kurabiyesi için

Malzemeler

  • 150 gr pudra şekeri
  • 1 adet yumurta 
  • 100 gr tereyağı 
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 gr vanilya
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı vanilya 
  • 1 çay kaşığı zencefil
Cadılar Bayramı Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Pudra şekeri, un, vanilya, tarçın, zencefil, nişasta ve unu bir kapta harmanlayıp ayrı bir kaba eleyerek alın.
  2. Kuru malzemeleri elediğiniz kaba tereyağı, margarin ve yumurtayı ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamı aldığında 10 dakika hamuru dinlendirin. 
  3. Dinlenen hamuru açarak istediğiniz şekillerde kesin. 
  4. Fırın tepsisine dizin ve 180 derecede 15-20 dakika pişirin. 
  5. Soğumaya bırakın. 
  6. Bu sırada renkli şeker hamurunu biraz nişasta ile açarak kurabiye boyutlarında kesin ve kurabiyelerin üzerine yerleştirerek süsleyin. Afiyet olsun. 

Cadılar Bayramı Kurabiyesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Şeker hamuru ve kurabiye birbirine yapışsın diye araya mutlaka su sürün. 
  2. Şeker hamuru erimemesi için kurabiye soğuduktan sonra şeker hamuru ile birleştirin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo