Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş

Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş
18 Eylül 2020

Mis gibi kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir Lezzet. Peki, kuşkonmazlı ve keçi peynirli kiş nasıl yapılır? Gelin, tarif detaylarına bakalım.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş için

Malzemeler

  • 8 kuşkonmaz (sapları soyulmuş)
  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 küçük soğan (ince kıyılmış)
  • 2 yumurta
  • 250 ml krema
  • 55 gr keçi peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 190 gr un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 115 gr margarin
  • 2~3 yemek kaşığı soğuk su
Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Hamur işi tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Hamur için un ve tuzu karıştırma kasesine eleyip ekmek gibi ufalanıncaya kadar yağı yedirin. Azar azar suyu ekleyip hamuru top haline getirin.
  2. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı ve fasulyeleri alıp hamuru sertleşinceye kadar 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Kuşkonmazların sert olmayan saplarını ince doğrayın. İnce doğranmış soğan ile tavada yumuşayıncaya kadar ayçiçeği yağı ile kavurun. Kuşkonmaz karışımını tart tabanına yayın.
  4. Bir kasede yumurta ile kremayı çırpın. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tartın üzerine dökün. Kalan kuşkonmazları iç malzemenin üzerine çark biçiminde dizin ve tekrar fırına vererek üzeri sertleşinceye kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzeti ile yemeye doyamayacağınız sebzeli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo