Pesto sos için
Hamur için
Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra ekmek tariflerinde...
Pesto sos için tüm malzemeyi mutfak robotunda sos haline gelinceye kadar karıştırın. Maya ve toz şekeri bir kapta ılık suyun yarısı (12 ml) ile eritin.
Un ve tuzu harmanlayıp geniş bir tezgahın üzerine küçük bir tepecik olacak şekilde alın. Tepenin ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı dökün. Ortadan dışarı doğru hareketlerle malzemeleri iyice karıştırın. Kalan suyu (125ml), önceden hazırladığınız pesto sosu ve zeytinyağına ekleyin. Pürüzsüz ve nemli bir hamur elde edinceye kadar 15 dakika yoğurun. (Mikserle karıştıracaksanız 10 dakika yeterlidir. Eğer hamur elinize yapışırsa ellerinizi unlayıp yoğurmaya devam edin.)
Hamuru top şeklinde toparlayıp biraz un serpiştirin. Folyoya sıkıca sarıp kabarması için oda ısısında 1.5 saat bekletin.
Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun.
Hamuru şekillendirip bıçakla üzerini hafif çentikleyin. 230 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin. Pişen ekmeği fırından alıp alt kısmı hava alacak şekilde bir saat kadar dinlendirin.
Teşekkür ederiz.