Derin bir kapta un, maya, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ortasını açıp zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin. Yavaş yavaş ılık su ekleyip ele yapışmayan bir hamur halini alıncaya kadar iyice yoğurun. Hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp hamburger ekmeği gibi şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tekrar 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Not: Ekmeklerin yumuşak olması için, ekmekler pişerken ısıya dayanıklı cam kaseye sıcak su doldurup, pişen ekmeklerle birlikte fırına yerleştirin. Sudan çıkan buhar sayesinde ekmekler daha yumuşak pişecektir.
Teşekkür ederiz.