Kepekli Hamburger Ekmeği

Kepekli Hamburger Ekmeği
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kepekli Hamburger Ekmeği için

Malzemeler

  • Yarım kg kepekli un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar ılık su
Kepekli Hamburger Ekmeği

Nasıl Yapılır

Derin bir kapta un, maya, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ortasını açıp zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin. Yavaş yavaş ılık su ekleyip ele yapışmayan bir hamur halini alıncaya kadar iyice yoğurun. Hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp hamburger ekmeği gibi şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tekrar 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Not: Ekmeklerin yumuşak olması için, ekmekler pişerken ısıya dayanıklı cam kaseye sıcak su doldurup, pişen ekmeklerle birlikte fırına yerleştirin. Sudan çıkan buhar sayesinde ekmekler daha yumuşak pişecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo