Külçe

Külçe
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Külçe için

Malzemeler

Hamuru için

  • 8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5 çay bardağı ılık su

Açmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Iç harcı için

  • 100 g eritilmiş tereyağı
  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı rezene tohumu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
Külçe

Nasıl Yapılır

  1. Unun yarısını geniş bir kaba eleyin. İnstant maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Kalan un ve suyu ilave edip sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün. Sıcak bir yerde 40 dakika dinlendirin.
  2. Külçelerin içi için gerekli olan unu yapışmaz yüzeyli bir tavada kokusu çıkıncaya kadar hafif kavurun. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve bol zeytinyağı sürdüğünüz bir tepsiye dizin. Bezeleri yağlanmış zeminde bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerlerine sırasıyla erittiğiniz tereyağı, az miktarda kavurulmuş un, yarımşar yemek kaşığı tahin, rezene tohumu, susam ve çörek otu serpin. Hamurun uzun kenarından iki santim kadar içe katlayıp her katına zeytinyağı sürerek hamuru rulo sarın. Elinizle çevirerek büküp içe doğru sarın ve gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  3. Mayalanması için ılık ortamda 15-20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo