Havuç Ruloları

Havuç Ruloları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Havuç Ruloları için

Malzemeler

  • 4 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 200 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 12 yaprak milföy hamuru

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
Havuç Ruloları

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları soyup yıkayın ve bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra havuçları önce ikiye sonra dörde bölün. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın ve havuçları renkleri hafif dönünceye kadar kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  2. Milföy hamurlarının içine hazırladığınız havuçlardan koyup üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve sararak rulo şekli verin. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo