Mayayı 1 tatlı kaşığı şekerle erittiğiniz ılık süt içinde bekletin. İyice karıştırıp üzerini örtün.
Hamur yoğurma kabının içine kalan şekeri, tuzu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve anason tohumunu ekleyin. Harmanlayıp ortasını açın. Sütün içinde erittiğiniz mayalı karışımı ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve esnek bir hamur olması için azar azar ılık su ilave edin. Hamur hazır olduğunda suda bekletip, süzdüğünüz kuru üzümleri ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. En son zeytinyağı dökün. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün. Yarım saat mayalandırın.
Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Yağlı kağıt serili yuvarlak bir kek kalıbının içine bitişik olacak şekilde yerleştirin. Üzerini örtüp mayalanması için yarım saat daha bekletin. En son hamurların üzerlerine ılık süt ile çırpılmış yumurta sarısı karışımından sürün. Anason tohumu serpin. 170 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.
Teşekkür ederiz.