Su Böreği

Su Böreği
30 Nisan 2024

Tek tek elde açılmış, incecik yufkaları ve bol peynirli iç harcıyla sofralarınızın baş tacı su böreğini çay saatlerinde afiyetle tüketebilirsiniz.

1 porsiyon gerçek su böreği 508 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Su Böreği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Yarım tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz

Yufkaları açmak için

  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı buğday nişastası

İç malzeme için

  • 200 gr ufalanmış beyazpeynir

Hamur araları için

  • 200 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 3 yumurta
  • 150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
Su Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 3 yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ilave edin. Karıştırıp iyice yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun ve üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
  3. Hamuru 12 eşit bezeye ayırıp üzerlerini nemli bezle örtün. Bezeleri merdane ile teker teker aralarına nişastalı un serperek tepsi büyüklüğünde açın.
  4. Tereyağını eritip ılıtın. Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın. Açtığınız yufkalardan 2 tanesini ayırıp birini yağlanmış tepsiye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın.
  5. Sütlü karışımdan 2-3 kaşık ilave edip 3 kaşık kaşarpeyniri serpiştirin. Derin ve geniş bir tencereyi su ile doldurun. 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık tuz ilave edip kaynatın.
  6. Aynı büyüklükte ayrı bir tencereyi buzlu suyla doldurun. Kalan 10 yufkayı tek tek kaynar suya açık olarak atıp 2 dakika haşlayın.
  7. Yırtılmaması için özenle alıp buzlu suya ilave edin. Yufkaları kevgirle temiz bir mutfak bezinin üzerine alıp süzülmeye bırakın.
  8. Yufkaların yarısını tepsiye üst üste yayıp aralarına sütlü karışım ve kaşarpeynirini ekleyin. Beyazpeyniri serpiştirip diğer yufkaları da aynı şekilde üst üste yayın.
  9. Üzerine ayırdığınız yufkayı yayıp sarkan kısımları içe doğru kıvırın. Üzerine kalan sütlü karışımı sürüp ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Servis Önerisi

Çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Hamurları, parçalanmaması için çok fazla karıştırmadan yeteri kadar haşlamaya özen gösterin.

Böreğin aromasının yoğun olması için; 1 çay bardağı zeytinyağı yerine aynı oranda eritilmiş tereyağı ile hamur katlarını yağlayabilirsiniz.

Harcın içerisine dilerseniz maydonoz ile edebiilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo