Günümüzde seralar, ithal ürünler ve hormonlu gıdalar sayesinde meyve ve sebzeleri her mevsimde bulmak mümkündür. Ancak, mevsim şartlarına uygun olması için sebzelerin birçoğunda hormon kullanılmaktadır. Mevsimsel beslenme, besinlerin yetiştirildiği mevsimde yenilmesini öneren bir beslenme çeşididir. Mevsiminde yetişen meyve ve sebzelerin hem besin değerleri, hem de antioksidan özellikleri daha fazladır. Yetişme sürecinde çok fazla kimyasal maddeye maruz kalmadığı için, insan sağlığını olumlu yönden etkiler. Mevsiminde üretilen meyve ve sebzeler, bolluk durumunda daha az maliyetlidir. Bu da ekonomik bütçe için büyük bir katkı sağlar. Bu yüzden, pazardan veya marketlerden meyve ve sebze alırken mevsiminde olup olmamasına özen gösterin. Peki, Ekim ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmelidir? İşte, Ekim ayı meyve ve sebzeleri;
Ekim ayı turunçgillerin yenilmeye başlandığı aydır. Ekim ayı meyveleri;
Ekim ayı sebzeleri;
Ekim ayında sağlığınız için önerilen yeşillikler, marul, roka, nane, tere, soğan, dereotu, maydanoz ve fesleğendir.
Ekim ayı balık bakımından çok zengin bir aydır. Özellikle lüfer, Ekim ayının en lezzetli balıkları arasında yer alır. Ayrıca levrek, tekir ve sardalya balığının bol miktarda bulunduğu bir aydır.
Ekim ayında kuru yemiş olarak kestane ve ceviz tüketilmesi önerilir.
Şunlara da göz atın;