Cadılar Bayramı, her yıl 31 Ekim'de kutlanan ve birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı bir bayramdır. Ülkemizde kutlanmasa da, Kuzey Amerika ve Britanya Adaları ülkelerinde her yıl kutlanan bu bayram, hasat döneminin bitmesiyle başlar. Kökeni Britanya'nın Samhain Festivali'ne dayanan Halloween, yazın bitişi, kışın başlangıcını sembolize eder. Cadılar Bayramı, küçük büyük demeden herkesin korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaştığı, 'Şeker mi, şaka mı?' sorusunun sorulduğu bir bayramdır. Halloween kutlanan ülkelerde, insanlar yalnızca kıyafetlerini değil, evlerini de bu bayrama göre düzenler ve korkutucu sembollere yer verir. Ayrıca bal kabağı, Cadılar Bayramı'nın en önemli simgesidir. Daha öncede söylediğimiz gibi Cadılar Bayramı, ülkemizde kutlanmasa da, sevdikleriniz için birbirinden korkunç yemekler hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı: Bütün malzeme aynı kapta yoğurulur. Kıvam aldığında parmak uzunluğunda şekiller verilir. En uç kısmına bademler yerleştirilerek 170 derecede renk alana kadar pişirilir. Yanında çilek ya da vişne reçeli ile servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Küçük bir kap içerisine domatesler rendelenir. İçerisine salça, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek çırpılır. Karışım tost ekmeklerinin üzerlerine sürülür. Kaşar peynirleri şeritler halinde kesilir ve çaprazlama şekilde ekmeklerin üzerine dizilir. Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır ve ikiye bölünerek göz şeklinde ekmeklerin üzerine yerleştirilir. 180 derecede ekmek eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Zeytinyağı tavaya alınır, soğan ve sarımsak renk alana kadar kavurulur. Renk aldıklarında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Domates, baharatlar ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen sos blenderdan geçirilir. Haşlanan makarnanın üzerine dökülür ve kaşarlar göz şeklinde yerleştirilir. Zeytinler eklenir. Servis edilir. Afiyet olun.
Malzemeler;
Yapılışı: Milföy oda sıcaklığına getirilir. Şeritler halinde kesilir ve sosislerin etrafına sarılır. Yumurta sarısı sürüldükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Krem peynir ile göz yapılır, gözün noktası için çörekotu kullanılabilir. Sos ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Puding için olan bütün kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. Süt tencereye alınır, kuru malzemeler üzerine eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirilir. Kaplara koyulur ve soğumaya bırakılır. Krema ve pudra şekeri kabarana kadar çırpılır, sıkma torbasına alınır. Pudinglerin üzerine sıkma torbası ile krema hayalet görüntüsünde sıkılır. Servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolataya tereyağı eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt üzerine göz ve ağız şekli için çikolatalar dökülür ve dondurulur. Muzlar ikiye bölünerek çöp şişlere geçirilir. Ağız ve göz için hazırlanan çikolatalar yerleştirilerek hazırlanır. Servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Mandalinanın kabuklarını soyun. Kereviz sapını 3 cm uzunluğunda keserek mandalinanın orta kısmına yerleştirin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Elmayı yıkayın ve önce ikiye bölün, ardından ince dilimler halinde dilimleyin. İki dilim elmanın iç yüzeylerine ezme sürün ve fıstıkları diş şeklinde yerleştirin. Marsmellowları kürdana batırarak elmalara batırın. Göz şeklinde şekil verin, servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Pankek harcını hazırlayın. Malzemeler pürüzsüz olana kadar karıştırın. Pankek harcını bir sos kabına alın. Yapışmaz tavayı ısıtın. Sos kabından örümcek ağı şeklinde pankekleri dökün ve arkalı önlü pişirin. Meyve ile sunum hazırlayın. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Dilimlenmiş kaşarın üzerinde yarım cm sabit kalacak şekilde üst kısmı püskül püskül kesin. Çubukların üzerine döndürerek yerleştirin ve yeşil soğan ile sabitleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tereyağı eritilir, içerisine çikolata eklenerek karıştırılır. Yumurta ve şeker çırpılır, içerisine çikolata eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Kuru malzemeler ilave edilir ve 180 derecede 25 dakika pişirilir. Krema ve pudra şekeri çırpılır, sıkma torbasına doldurulur. Dikdörtgen şekilde dilimlenen brownielerin üzerine mumya şeklinde krema sıkılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Bal kabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Balkabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Tabaklara servis edilir. Krema içerden dışarıya doğru halkalar halinde dökülür. Kürdan yardımı ile örümcek ağı şekli verilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurtalar haşlanır. Haşlanan yumurta ikiye bölünür ve sarıları ayrı bir kaba alınır. Sarılara baharat ve krem peynir eklenerek çırpılır. Yumurta içerisindeki yerlerine geri koyulur. Zeytinler ikiye bölünür ve üzerine gövde şeklinde yerleştirilir. Kalan yarıları ile bacakları yapılır. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Mercimek, roka ve domates bir kapta birleştirilir. Üzerine sos hazırlanır ve gezdirilir. Biberlerin üzerine şekiller çizilir ve bıçakla kesilir.İçlerine salata doldurulur ve servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın. Harç için olan bütün malzemeleri bir araya getiririn ve karıştırın. Isıya dayanıklı kaba açtığınız hamuru yerleştirin ve içerisine harcı doldurun. Hamurun diğer yarısını açarak üzerine şekil verin ve kapak kısmı şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;