Pastırmalı Kadayıf Börek

Pastırmalı Kadayıf Börek
04 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı Kadayıf Börek için

Malzemeler

  • Yarım kg yaş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı

İç harcı için

  • 200 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma
  • 1 domates
  • 2 sivri biber

Üzeri için

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Pastırmalı Kadayıf Börek

Nasıl Yapılır

  1. Yaş kadayıfı yayvan bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve tel tel açın.
  2. Kadayıfın yarısını ısıya dayanıklı cam bir kabın tabanına yayın. Üzerine kaşar peynirinin yarısını yayın.
  3. Peynirin üzerine sırasıyla pastırma, ince doğradığınız domates ve sivri biberi ilave edin.
  4. Üzerine kalan kaşar peynirini serpin ve kalan kadayıf ile üzerini kapatın. Böreğin üzerine elinizle bastırın.
  5. Üzeri için süt ve yumurtayı bir kasede çırpıp böreğin üzerine gezdirin. Böreğin üzerini streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  6. Dinlenen böreği kare dilimleyip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo