Kırma Börek

Kırma Börek
06 Ağustos 2024

Kırma börek, peynir ya da kıyma ile yapılan, yufkaların kat kat üst üste konularak hazırlanan bir börek çeşididir. Pratik yapımıyla dikkat çeken bu börek türü, çeşitli börekler arasında oldukça popülerdir. Haydi buyurun bu pratik Kırma Böreğinin nasıl yapıldığına bakalım.

Ispanaklı Tepsi Böreği tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kırma börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon kırma börek  234 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kırma Börek için

Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta

İç harcı için:

  • 2 su bardağı lor peyniri

Üzeri için:

  • 1 adet  yumurta sarısı
  • Susam
Kırma Börek

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak, sos için sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı bir kabın içinde iyice karıştırın.
  2. Bir yufka tezgaha  serin ve hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla yayın.
  3. Lor peynirini yufkanın üzerine serpiştirin.
  4. Yufkayı kenarlarından tutarak ortasına doğru büzmeye başlayın.
  5. Bu işlemi yufkanın üst kısmı için de tekrarlayın.
  6. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın.
  7. Kullandığınız borcam veya tepsiye yerleştirdiğiniz parçaları yan yana dizin.
  8. Kalan sostan bir yumurta sarısı ekleyip karıştırın, bu karışımı üzerlerine güzelce yayın ve susam serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan kırma börek servise hazır. afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • İnce dilimlenmiş domates ve salatalık dilimleriyle servis edebilirsiniz.
  • Kırma böreklerin, üzerine sarımsaklı yoğurt sosu veya acılı sos gibi farklı soslarla servis edebilirsiniz.
  • Kırma böreğin yanında zeytinyağlı dolma veya turşu ikram edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Mümkün olduğunca ince yufkalar seçilmelidir, kalın yufkalar böreğin pişme sürecini uzatabilir ve sonuçta kuruluğa yol açabilir.
  • Börek fırından çıkar çıkmaz hemen kesmeden önce üzerini bez ile kapatarak birkaç dakika dinlendirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo