Et ve sebzelerin tavada yüksek ateşte pişirilmesine sote ismi verilir. Bir pişirme yöntemi olan soteleme, et ve sebzelerin sürekli karıştırılarak kısa sürede pişirilmesiyle hazırlanır. Sote yaparken kullanılacak malzemelerin kuşbaşı şeklinde küçük küçük doğranması oldukça önemlidir. Sote, genellikle yanmaz yapışmaz yüzeyli bir tavada hazırlanır. Etler tahta kaşıkla karıştırılırken, malzemeler yavaş yavaş ilave edilir. Sote yapımında kullanılacak etin yağsız ve sinirsiz olması da lezzet açısından önemlidir. Etler pişmeden önce baharatla harmanlanır ve sebzelerle karıştırılır. Malzemeler hazırsa, tavuk sote yapımı için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Tavuk Sote Kaç Kalori?
Alternatif olarak mantar sote ve ciğer sote tarifine de göz atabilirsiniz.
Tavuk soteyi, pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.