İlk kez 1900'lü yıllarda Trabzon da lokantacılar tarafından hazırlanan bu köfte, adını lokantanın bulunduğu Akçaabat ilçesinden almıştır. Ana malzemesi dana eti olan akçaabat köftesi, zaman içerisinde yaygınlaşarak yöresel bir lezzet haline gelmiştir. Protein bakımından zengin olduğu için, kemik gelişimini önemli ölçüde destekler. Özellikle çocukların ve sporcuların ayda bir kez tüketmesi önerilir. Dana ve öküz etinin karışımıyla elde edilen köfte, Trabzon'un Türkiye'ye kazandırdığı lezzetli armağanlardan biridir. Malzemeleriniz hazırsa, potasyum deposu olarak bilinen meşhur akçaabat köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.
1 Porsiyon Akçaabat Köftesi Kaç Kaloridir?
Akçaabat köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, ızgarada pişirerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Ana yemek olarak sunulan ve sofraları renklendiren köfte tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Bursa ile özdeşleştirilen İnegöl köfte tarifine göz atabilirsiniz.
Akçaabat köftesini, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.