Tavuk Bonfile

Tavuk Bonfile
03 Kasım 2024

Tavuk bonfile, sağlık ve besleyicilik açısından son derece önemli bir yemektir. Protein açısından zengin olan bu yemek, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler ve sporcular için bir öğün olarak veya doyurucu bir alternatif olarak tercih edilebilir. Özel olarak hazırladığımız marine sosuyla lezzetlendirdiğimiz tavuk bonfileyi, dilediğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Şimdi tavuk bonfile yapımına geçelim.

Fırında patatesli tavuk tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuk bonfile kaç kaloridir?

Bir porsiyon tavuk bonfile 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuk Bonfile için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk bonile 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı toz biber
Tavuk Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Marine sosu için bir kasenin içerisinde yoğurt ve limon suyunu karıştırın.
  2. Ardından sıvı yağ ve baharatları ekleyin.
  3. Fırın kabının içerisine tavukları alın ve üzerine hazırladığınız marine sosunu ilave edin.
  4. Tavukların tüm yüzeyi sos ile kaplandıktan sonra üzerini streç film ile örtüp dolapta 1-2 saat dinlendirin.
  5. Sürenin sonunda marine olan tavuk bonfilelerini tercihen döküm tavada her iki tarafını da pişirin.
  6. Tavuk bonfileleri servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Tavuk bonfileyi dilimlenmiş domates, kızarmış patates ve pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Dilerseniz halkalar halinde doğranmış mor soğan ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kızarmış tavuk bifteklerini artanları, hava geçirmez bir kapta buzdolabında üç ila dört gün arasında muhafaza edebilirsiniz.
  • Pişirme yöntemi olarak, hem teflon tavada hem de fırında hazırlayabilirsiniz.
  • Tavuk bonfilelerini fırında pişirecekseniz, önceden ısıtılmış bir fırın kullanmalısınız.
  • Tavuk bonfilelerini fırında tutarken, altın rengi alana kadar, yani tamamen pişene kadar bekletin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo