Tavuk Bohçası

Tavuk Bohçası
30 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Bohçası için

Malzemeler

  • 1 paket tavuk kalça şiş
  • 5 patates
  • 250 gr mantar
  • 1 soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 3 çorba kaşığı mısır unu
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Bohçası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini küp küp, soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
  2. Mantarları ince ince dilimleyin. 2 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı kavurun.
  3. Tavuk etlerini ve mantarı ilave edin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  4. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin. 2 yumurtanın sarısını aklarından ayırın.
  5. Un, yumurta sarıları, kaşarpeyniri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  6. Patatesli hamurdan iri parçalar koparıp avucunuzda yuvarlak açın. Hamurun ortasına tavuklu içten koyup hamuru kapatın.
  7. Galeta unu ve mısır ununu bir kapta harmanlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerini yağlayın.
  8. Hazırladığınız bohçaları unlu karışıma bulayıp yağlı kağıdın üzerine dizin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo