Saçaklı

Saçaklı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Saçaklı için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 litre su
  • 1 soğan
  • 2 yufka
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Saçaklı

Nasıl Yapılır

  1. Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Tavuğu büyük bir tencerede 1 litre su ve soğanla birlikte haşlayın.
  2. Tuz ekleyin. Yufkaları tezgaha serin ve bıçak yardımıyla incecik şeritler kesin. Fırın tepsisine hepsini karışık yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fırında kızarıncaya kadar pişirin. Haşlanmış tavuğu iyice didikleyin.
  4. Kızarmış yufka parçalarını servis tabağına yerleştirin. Üzerine tavuk etini ilave edip suyundan ekleyin. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Saçaklıyı, pirinç pilavı ile birlikte sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo