Ürgüp Köftesi

Ürgüp Köftesi
22 Ekim 2022

Nevşehir'in en gözde tariflerinden biri olan Ürgüp köftesi, dana eti ile hazırlanır. Yapımında irmik, patates ve soğan kullanılmaktadır. Hazırlaması yaklaşık 30 dakika olan bu köfte, ana yemek olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, Ürgüp köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı tarifler denemek için acem köftesi, nefis maç köftesi ve isveç köftesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 15 Kişi Kaydetti
Ürgüp Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 7 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Fındık yağ
  • Un
Ürgüp Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri rendeleyip suyunu çıkartın ve bol yağ ile kızartın.
  2. Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Üzerine patates, kuru soğan ve sarımsak rendeleyin.
  3. Ardından yumurta ve irmik ekleyerek yoğurun.
  4. Maydanozları ince ince kıyın. Köfte harcına maydanoz, tuz ve karabiberi ekledikten sonra tekrardan yoğurun.
  5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmak şekli verin.
  6. Bir tabağın içerisine un koyun. Şekil verdiğiniz köfteleri una bulayın ve yağda kızartın.
  7. Ürgüp köfteyi, kibrit patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  8. Not: Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.

1 Porsiyon Ürgüp Köftesi Kaç Kalori?

  1. Ürgüp köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo