Barbunyalı İçli Köfte

Barbunyalı İçli Köfte
23 Şubat 2023

İçli köfte; Antep, Adıyaman ve Şanlıurfa'da en çok tüketilen yemeklerden biridir. İç harcı kıyma ve soğan ile doldurulur. Et sevmeyenler için özel olarak sunulan barbunyalı içli köfte nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Püf noktalarıyla içli köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Barbunyalı İçli Köfte için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı içli köftelik bulgur
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

İç harcı için

  • 1 su bardağı barbunya fasulye
  • 2 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Barbunyalı İçli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. İç malzeme için, barbunyayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün 2 su bardağı su ile haşlayın.
  2. Yarısını püre şeklinde ezip, kalanıyla karıştırın. Soğanı ince kıyın. Ayçiçeği yağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun salçayı ilave edin.
  3. Barbunya, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanı ince kıyın. Bulgur, soğan, yumurta, salça, un ve tuzu karıştırın.
  4. Elinizi hafif ıslatarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde bastırarak ortasını açın. Hazırladığınız içten paylaştırıp yuvarlayarak kapatın.
  5. Diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Tuz ve limon suyu ekleyin. Hazırladığınız köfteleri suda haşlayıp ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo