Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 3 enginar
  • Yarım kg kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve bir miktar suyu bir kapta karıştırın. Enginarların ince kabukları kalacak şekilde dış kalın kabuklarını soyun. Dörde bölüp ortasındaki tüylü kısımları temizleyin. Enginarları yıkadıktan sonra limon suyu ve un bulunan su dolu kaba alın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu saldıktan sonra enginarları ilave edin. 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın. Tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse sıcak su ilave edin. Pişmeye yakın tuz, pul biber ve karabiberi ilave edin. Enginar ve etler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo