Vişne Soslu Portakallı Ördek

Vişne Soslu Portakallı Ördek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişne Soslu Portakallı Ördek için

Malzemeler

  • 4 parça kemiksiz ördek göğsü
  • 125 gr taze veya dondurulmuş vişne
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • Yarım su bardağı kırmızı şarap
  • 2 küçük portakal
  • 1 tutam tuz
Vişne Soslu Portakallı Ördek

Nasıl Yapılır

  1. Etleri teflon tavaya alın. Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın. Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin.
  2. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Portakalları soyup dilimleyin. Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin.
  3. Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Bal, şeker, şarap ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin.
  4. Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin. Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo