Taze Ot Soslu Izgara Biftek

Taze Ot Soslu Izgara Biftek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Ot Soslu Izgara Biftek için

Malzemeler

  • 4 dilim dana biftek
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal biberiye
  • 2 dal kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Taze Ot Soslu Izgara Biftek

Nasıl Yapılır

Soğanı rendeleyin. Derin bir kaseye soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 dal kekik, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın. Biftek dilimlerini sos içinde 2 saat bekletin. Izgarayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Biftekleri ızgaraya alın. Her iki yüzünü de kızartın. Pişmeye yakın tuz serpin. Pişen kuzu etlerini servis tabağına alın. Sos için zeytinyağı hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırın. Son olarak zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Etlerin üzerine paylaştırıp sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo