Soslu Pirzola

Soslu Pirzola
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Pirzola için

Malzemeler

  • 12 kuzu pirzola
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 dilim beyaz tost ekmeği
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
Soslu Pirzola

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın. Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın.

Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin. Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo