Soslu Gerdan Paçası

Soslu Gerdan Paçası
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soslu Gerdan Paçası için

Malzemeler

  • 2 kuzu gerdanı 
  • 10 su bardağı su 
  • 5-6 diş sarımsak 
  • 2 limon suyu 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 tutam karabiber 
  • 1 tutam kırmızı toz biber 
  • 1 tutam tuz 
  • 1 çorba kaşığı margarin 
  • 2 çay kaşığı pul biber 
Soslu Gerdan Paçası

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu gerdanları iyice yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerine 10 bardak suyu ilave edin. Etler yumuşayıncaya ve kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlayın. Gerdanları bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın. Etlerini tel tel ayırın.
  2. Sarımsakları ezin. Ete sarımsak, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve sık sık karıştırarak pişirin. 
  3. Sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ve paçanın üzerine dökün. 10 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın. 
  4. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritip pul biberi kavurun ve çorbaya ekleyin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo