Sebzeli Rosto

Sebzeli Rosto
18 Eylül 2020

Dana eti ile hazırlanan rosto, İngiliz mutfağınde sık sık tüketilen yemekler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, soslu ve sebzeli rosto nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Rosto için

Malzemeler

  • 1 kg nuar
  • 10 bebek havuç
  • 10 bebek patates
  • 10 bebek kabak
  • 20 arpacık soğan
  • 5~6 diş sarımsak
  • 2~3 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Rosto

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş bütün haldeki nuarı iki cm aralıklarla mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. Daha sonra etin sığabileceği bir tavayı ısıtıp ayçiçeği yağı ile yağlayın.
  2. Nuarın her iki tarafını da kızartın. Derin bir fırın kabına alın. Etrafına sebzeleri irice doğrayıp yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
  3. Diğer tarafta nuarı kızarttığınız tavaya 1 yemek kaşığı domates salçası ile iki su bardağı suyu ilave edin.
  4. Bir taşım kaynatıp etin ve sebzelerin üzerine dökün. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Eti bağladığınız ipleri kesip dilimleyin. Servis yapın.

Dilerseniz, dana etiyle hazırlanan klasik rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo