- Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin. Ardından bir tavada tereyağını eritin ve patates püresini ekleyin.
- Yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın, en son muskat rendesini ilave edip ocaktan alın.
- Karnabaharı buharda haşlayın ve çok hafif ezin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- İnce antrikot dilimlerini kızgın tavada zeytinyağı ile birlikte çok kurutmadan soteleyerek pişirin ve lezzetlensin diye biraz tereyağı ekleyin.
- Servis tabağına patates püresini yayın, üzerine karnabaharı ve en son antrikot dilimlerini koyun.
- Robespierreyi pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Robespierre Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce dana eti oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirilmelidir.
- Bir gece önceden zeytinyağı, karabiber ve tuz ile eti harmanlayın. Ardından streç ile sararak 1 gece dinlendirin.
- Robespierre yapımında en önemli nokta, kullanacağınız dana etinin ince dilimlenmiş olmasıdır.
- Robespierreyi piştikten sonra servis tabağına alın. Ortasını taze roka ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Robespierre Kaç Kaloridir?
- Robespierre'nin bir porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir. Kilo kontrolünde olanlar bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilir.
Mineral bakımından zengin olan
et yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; dana eti ile hazırlanan pratik
rosto tarifine göz atabilir, farklı tatlar keşfedebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.