Nohutlu Paça

Nohutlu Paça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohutlu Paça için

Malzemeler

  • 6 keçi paçası
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 15 gr margarin
  • 1 soğan
  • Tuz

Terbiyesi için

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı un

Sos için

  • 1 çay bardağı sirke
  • 4~5 diş sarımsak

Süslemek için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber
  • Birkaç maydanoz yaprağı
Nohutlu Paça

Nasıl Yapılır

  1. Paçaları temizleyin. Kemiklerini 2 cm kazıyıp kesin. Ocağın üzerinde tütsüleyip iyice yıkayın. Soğan ve sarımsakları soyun.
  2. Paçaları tencereye alın. Soğan ve sarımsakları bütün olarak ilave edin. Margarin ve limon suyunu ekleyip üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  3. Orta ateşte kaynatın. Üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alıp paçalar yumuşayana kadar pişirin.
  4. Nohudu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  5. Yumurta sarısı ve unu bir kaba alıp çırpın. Paçanın üzerine döküp karıştırın.
  6. Sarımsakları soyup ezin. Sarımsak ve sirkeyi bir kaba alıp karıştırın. Paçayı servis tabaklarına paylaştırın.
  7. Üzerini kırmızı tane biberler ve nane yapraklarıyla süsleyin. Sirkeli sosla servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo