Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile

Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile
03 Kasım 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile için

Malzemeler

  • 350 gr bonfile
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı teriyaki sos
  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı taze kişniş
  • Yarım limonun suyu
  • Soğan
  • 6 marul yaprağı
  • 1 sarı biber
  • 1 kırmızıbiber
  • Yarım kırmızıbiber
Marul Kasesinde Teriyaki Soslu Bonfile

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Marul yapraklarını yıkayıp kurulayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Etleri et döveceği ile inceltip şerit halinde kesin. Bir kaseye alarak üzerine zeytinyağı ile teriyaki sos dökün ve 10 dakika marine edin.

Salatalığı yıkayıp kabuğuyla küp şeklinde doğrayın ve kişniş yaprakları ile karıştırın. Tuz ilave edin ve marul yapraklarının içine paylaştırın.

Etleri wok tavada yüksek ateşte pişirin. Marul yapraklarının içlerine paylaştırın. Üzerlerine doğranmış biber ve soğan yerleştirin. Limon suyu gezdirip servis yapın.

Teriyaki sos yapımı
1 su bardağı soya sosu
5 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı soya sosunda ezilmiş 2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı elma suyu
Karabiber

Mısır nişastası dışında kalan malzemeleri tavada karıştırın. Orta sıcaklıkta 10 dakika pişirin. Yavaş yavaş mısır nişastasını ilave edip karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo