Macar Kebabı

Macar Kebabı
06 Ağustos 2024

İsminden anlaşılacağı üzere Macar mutfağına özgü bir yemek olan Macar kebabı, dana eti, patates, bezelye ve beşamel sos eşliğinde sunulmaktadır. Davet sofralarında sık sık yer verilen Macar kebabı, önce kızartılır, daha sonra fırına verilir. Hem göze, hem de damaklara hitap eden Macar kebabı, kalabalık sofralarda kendine yer bulur. Malzemeler hazırsa, Macar kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak fırın kebabı ve çökertme kebabı tarifine de göz atın. Macar mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan Macar gulaş tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 16 Kişi Kaydetti
Macar Kebabı için

Malzemeler

  • 500 gram dana eti (kuşbaşı)
  • 1 su bardağı patates (doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet patlıcan
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı karabiber
Macar Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  2. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Patatesleri de patlıcanlara benzer şekilde doğrayın.
  3. Patates ve patlıcanları kızgın yağda kızartın. Daha sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.
  4. Fırın kabına mısır, bezelye ve sarımsakları ekleyin. Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri de kabın içerisine alın.
  5. Üzerine tane karabiber serpiştirerek karıştırın. Tuzunu da ekledikten sonra fırın kabını alüminyum folyo ile kapatın. Bu şekilde 10 dakika fırında pişirin.
  6. Ardından folyolu kaldırın ve 5-6 dakika daha pişirme işlemine devam edin.
  7. Sebzeler pişerken, tavaya zeytinyağı koyarak ısıtın.
  8. Isınan yağda etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Etlerin pişmesine 2-3 dakika kala baharatlarını da ekleyin ve ocaktan alın.
  9. Beşamel sos için; Tereyağını sos tavasına alarak eritin. Eriyen yağa un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  10. Kavrulmuş una yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın.
  11. Ardından muskat rendesi, karabiber ve tuzunu ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirin.
  12. Fırınlanan sebzelerin üzerine domates püresi ve etleri yerleştirin.
  13. Ardından beşamel sosu ince bir tabaka olacak şekilde üzerinde gezdirin.
  14. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de en üst kısma serpiştirin. Etler nar gibi kızarana dek fırınlayın. Afiyet olsun.

Macar Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Eti düdüklü tencerede haşlayarak zaman kazanabilirsiniz.
  2. Fırını fansız programda kullanın. Bu sayede etiniz kurumayacaktır.
  3. Yemeğin tadını hafifletmek için kaşar peyniri veya beşamel sostan birini çıkartabilirsiniz.
  4. Beşamel sosu hazırlarken un ve yağı kavurmayı bırakırsanız, sosunuz topaklanacak ve kıvamı bozulacaktır.
  5. Baharatlandırma işlemini etlerin pişmesine 2 dakika kala yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo