En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Kolay Bisküvi
Fındık Krokan
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kıymalı Pay
Kıymalı Pay
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Elmalı cevizli milföy
Trabzon çikolatası
Castagnole
Rus Çöreği
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Kıymalı Pay için
Malzemeler
500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
30 gr margarin
2 közlenmiş salçalık biber
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Kekik
Hamur için:
75 gr margarin
2.5 su bardağı un
Tuz
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kıymalı Pay
Nasıl Yapılır
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın.
Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun. Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin.
Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin.
Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın.
Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın. Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin.
Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın. Kenarlarını bıçakla kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin.
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Et Tarifleri
Farklı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
140 Dakika
Burdur Şişi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Air Fryer'da Kuzu Pirzola
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Kıyma Döner
Kırmızı Et Tarifleri
55 Dakika
Beş Kardeş Yahnisi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Steak Diane
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
140 Dakika
Çayır Kebabı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.