Klasik dolma harcıyla yapacağınız dolmalar, tadıyla damak zevkinize hitap ederken, görüntüsüyle de sofralarınıza ayrı bir renk katacak.
Pirinci bir tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Domatesleri yıkayın. Üzerinden yarım parmak kalınlığında kapaklar kesin.
İçlerini tatlı kaşığıyla çıkarın. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymanın yarısını çukur bir kaseye alın.
Kalanını ise başka bir tarifte kullanmak üzere saklayın. Domateslerin içi, soğan, sarımsak, mısırözü yağı, maydanoz, tuz ve naneyi ekleyip karıştırın.
En son pirinci ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız iç malzemeyi domateslerin içine paylaştırın.
Domateslerin üzerini kestiğiniz domates kapaklarıyla kapatın. Domatesleri tencereye dizin. Tencerenin kenarından domateslerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin.
Kaynayınca, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sos için, domatesleri yıkayıp rendeleyin. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp domatesleri kavurun.
Kırmızı toz biber ve tuzla tatlandırın. Hazırladığınız sosu servis tabağına yayın. Domates dolmalarını sosun üzerine yerleştirip taze kekik ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Dilerseniz, etsiz zeytinyağlı domates dolması tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.