Bol malzemeli ve lezzeti bir harika olan kavanozda sebzeli kuzu eti yemeğimize başlayabiliriz.
- Kavanozlara sırasıyla arpacık soğan, domates, havuç, kabak ve etin yarısını yerleştirin. Üzerine kapya biberi, sarımsakları, bademleri ve etin kalan kısmını paylaştırın.
- Sosu için tüm malzemeyi bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu kavanozlara paylaştırın. Kapaklarını sıkıca kapatıp hafifçe sallayıp karıştırın. Fırın tepsisine dik olarak kavanozları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 50 dakika pişirin.
- Pişirme süresinin sonunda kavanozları fırından alın. Dikkatlice kapaklarını açıp servis tabağına aktarın.
Lezzetli kavanozda kuzu etli bezelye tarifi için tıklayın.
Teşekkür ederiz.