İşkembeli Nohut Yemeği

İşkembeli Nohut Yemeği
17 Eylül 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
İşkembeli Nohut Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg dana işkembe
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Tane kara biber
  • Kırmızı pulbiber
  • Maydanoz
İşkembeli Nohut Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. İşkembeyi yıkayıp küp doğrayın. 1 diş sarımsak ve tane karabiberlerle birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
  3. İşkembeleri haşlama suyu ile soğanlara ekleyin ve 10 dakika pişirin.
  4. Nohut, tuz ve karabiberi ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpiştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo