Haşlama Et

Haşlama Et
01 Ekim 2020

Haşlama, sebze ve eti suyun içinde pişirme tekniklerinden biridir. Gün içinde en çok kullandığımız yöntemlerden biri olan haşlama, sağlık açısından da idealdir. Haşlama et yapımında isteğe göre kuzu, dana veya koyun eti kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, haşlama et nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Alternatif olarak dana eti haşlama ve gerdan haşlama tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşlama Et için

Malzemeler

  • 900 gr dana kol veya kürek eti
  • 4 patates
  • 3 havuç
  • 1 kereviz
  • 15 arpacık soğan
  • 10 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Haşlama Et

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip yuvarlak doğrayın. Kerevizin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. İri parçalar şeklinde kesilmiş et, kereviz, havuç, tuz ve suyu tencereye alın.
  3. Kaynarken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alarak temizleyin.
  4. Et yumuşadıktan sonra kabuğu soyulmuş ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ilave edin.
  5. Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Haşlama Et Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte dana eti yerine tavuk, kuzu ve koyun eti de kullanabilirsiniz.
  2. Tencereyi, etin üzerini geçecek şekilde suyla doldurun.
  3. Pişirme esnasında yüzeyde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
  4. Pişirme işlemini düdüklü tencerede yaparak, süreyi kısaltabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo