Bütün kuzu kolun kemiğini kasabınıza çıkartın. Tuz, karabiber serpip bekletin. Daha sonra firiği iyice yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinde hafif soteleyin. Üzerine süzülmüş firiği ekleyip kavurun. 2 su bardağı et suyunu ilave edip tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocağı kısıp pişirin. Ocağı kapatıp ılınmaya bırakın.Maydanoz ve naneyi ince kıyın. Portakalların kabuklarını rendeleyin. Bademleri irice kıyıp pilava karıştırın. Kemiksiz bütün eti hazırladığınız pilavın üzerine yerleştirip sıkıca sarın. Mutfak ipiyle bağlayıp 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp mutfak ipini kesin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, vitamin ve mineral bakımından zengin olan sade kuzu but tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.