Damla Sakızlı Bademli Et

Damla Sakızlı Bademli Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Damla Sakızlı Bademli Et için

Malzemeler

  • 150 g badem içi
  • 750 g dana eti
  • 1.5 çay bardağı su
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 parça damla sakızı
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 çay bardağı krema

Üzeri için

  • Taze biberiye
Damla Sakızlı Bademli Et

Nasıl Yapılır

Bademleri kabukları yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup yağsız tavada rengi hafif sararıncaya kadar kavurun. Etleri küçük küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip etler suyu çekene kadar pişirin. Rendelediğiniz soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Üzerine pişen etleri, rendelediğiniz domates, salça, dövülmüş damla sakızı ve tuzunu ekleyip 2 dakika kavurun. Tarçın, krema ve kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo