3 yemek kaşığı galeta unu
Kızartmak için
Sos için
patlıcanları verev şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Kurulayarak kızgın yağda kızartın. Kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, galeta unu, sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü, tuz ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Sos için salatalığı yıkayıp rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, nane ekleyip karıştırın. Köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Ekmekleri fırın ızgarasında ısıtıp enine ortadan ikiye kesin. domatesleri ince dilimleyip ekmeğin üzerine yerleştirin. Kızartılmış patlıcan, köfte ve roka yapraklarını ekleyin. Yoğurt sosu üzerine gezdirerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.