- Rezene tohumlarını hafifçe ezin. Zeytinyağının yarısını ve tuzu, karabiber ile karıştırın. Biftekleri bu karışım ile ovun.
- Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kalan yağı sığ bir fırın tepsisine yayın.
- Tepsinin içerisine küp şeklinde doğradığınız soğan ve ince kesilmiş sarımsakları koyun ve fırında yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Enine doğradığınız patatesleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Fırın tepsisine rezene tohumları, limon suyu ve 100 ml su ekleyin.
- Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak,tüm malzemeleri 35 dakika pişirin.
- Tepsinin üzerini açın ve patateslerin üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verin ve etler dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Dana kavurma tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Teşekkür ederiz.