- Dereotunu ince doğrayın. Bir kapta lavanta, toz şeker, limon suyu, tuz ve karabiberle karıştırın. Somon balığının deri kısmı alta gelecek şekilde streç film üzerine yerleştirin.
- Hazırlanan karışımı balığın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde yayın. Streç filmi kapatın. Üzerine bir ağırlık koyarak buzdolabında iki gün bekletin.
- Bu bekletme süresi boyunca balığı dört kez alt-üst edin.
- Küçük hazneli mutfak robotuna yumurta sarılarını aktarıp orta devirde çalıştırın. Zeytinyağını azar azar ilave edin.
- Sosu bir kaba alıp labne peyniri ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak lavantaları ilave edin.
- Balığı streç folyodan çıkarın. Bıçak yardımıyla üzerindeki lavanta, dereotu harcını sıyırın.
- Derisini de sıyırarak ince dilimleyin ve servis tabağına dizin. Lavantalı aioli sosla birlikte servis yapın.
Püf noktası: Çiçeklerin sadece yapraklarını kullanın. Bir makas veya cımbız yardımı ile yapraklara zarar vermeden çiçeği gövdesinden ayırabilirsiniz. Yıkadıktan sonra da kağıt havlu üzerinde dikkatlice kurutun.
Teşekkür ederiz.