Karidesli Mücver

Karidesli Mücver
25 Ağustos 2024

Kabak, deniz börülcesi ve Çimçim karideslerin eşsiz uyumu, mücver haline gelerek sofralarınıza lezzet ve sağlık katıyor. Hafif ve doyurucu bu tarif, süzme yoğurt ve ferahlatıcı erik ekşisiyle tamamlanıyor. Denizin taptaze lezzetlerini keşfetmek için, bu enfes karidesli mücver tarifini denemeye ne dersiniz? Malzemeler hazırsa, Şef Yiğit Alıcıoğlu'dan karidesli mücver tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kabak mücveri tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karidesli Mücver için

Malzemeler

  • 200 gr kabak
  • 2 adet yumurta
  • 300 gr deniz börülcesi
  • 100 gr Çimçim karides
  • 1 su bardağı un
  • 10 gr tuz
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
Karidesli Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Karideslerimizin sırtındaki bağırsağı ve kabuğunu alıyoruz. 
  2. Deniz börülcelerini kaynayan suyumuza alıp sapından ayrılacak noktaya gelene kadar pişiriyoruz. 
  3. Yumuşayan börülcelerimizi buzlu suya alıyoruz ve dallarından ayırıyoruz. 
  4. Bir mayonez tenceresine sadece kabuklarını rendelediğimiz ve suyunu süzdüğümüz kabakları, deniz börülcesini, karidesleri, un ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. 
  5. En son yumurtayı ekleyerek elde ettiğimiz mücver karışımını ufak toplar haline getirip 180 derecedeki yağda, içi pişip dışı kızarana kadar pişiriyoruz. 
  6. Süzme yoğurt ve erik ekşisi ile tabağa alıyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo