İki Renk Soslu Kalkan Filetosu

İki Renk Soslu Kalkan Filetosu
07 Eylül 2024
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu için

Malzemeler

  • Dikdörtgen kesilmiş kalkan fileto (180 gr)
  • 1 orta boy kabak
  • 1 orta boy havuç
  • 5 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 50 gr tereyağı

Süslemek için:

  • Birkaç dal dereotu ve maydanoz
İki Renk Soslu Kalkan Filetosu

Nasıl Yapılır

  1. Kabak ve havucu soyup kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün.
  2. Maydanozu ayıklayıp kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Mikserden geçirip püre yapın.
  3. Dolmalık biberi ayıklayıp hafif tuzlu suda yumuşayana dek 30 dakika kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre haline getirin. Püreye biraz tereyağı, tuz, biber ekleyin.
  4. Tereyağını tavada eritip kalkan filetoyu kızartın. Tuz ve biber ekleyin.
  5. Servisten önce haşlanmış kabak ve havucu bir miktar tereyağında sote edin. Yeşil sosa kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar kaynatın.
  6. Servis tabağına sotelediğiniz sebzeleri yerleştirin. Üzerine balığı yerleştirip sosları yanına ilave edin. Üzerini maydanoz ve dereotuyla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo