Çiğ Balık Tatlandırmaları

Çiğ Balık Tatlandırmaları
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çiğ Balık Tatlandırmaları için

Malzemeler

  • 10 gr levrek
  • 2 taze ıhlamur yaprağı
  • 1 çay kaşığı taze kişniş otu
  • 10 gr som balığı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı portakal suyu
  • 1 tutam siyah çörek otu
  • 10 gr deniz tarağı
  • 1 çorba kaşığı közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış frenk soğanı
  • 1 çay kaşığı zencefil sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı haşlanmış pirinç
  • 3 üçgen kesilmiş yufka parçası
  • 1 yumurtanın akı 
  • Çörek otu
Çiğ Balık Tatlandırmaları

Nasıl Yapılır

  1. Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin. Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın. 
  2. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın.
  3. Levreği minik küpler halinde kesin. Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun.
  4. Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın. İkinci külâha doldurun.
  5. Deniz tarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenk soğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın. Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo