Barbun Tava

Barbun Tava
02 Aralık 2024

Tarifler: Cem Köroğlu/İşletmeci/Şef
Fotoğraflar: Özgür Bakır

Temmuz, Ekim ayları arasında oldukça lezzetli olan barbun balığı, tam mevsimindeyken tüketmeye ne dersiniz? Halk arasında barbun olarak bilinen bu balığın gerçek ismi, 'barbunya'dır. Ilıman denizleri seven barbun, orta büyüklüktedir. Dışının kırmızıya yakın bir renkte olması, diğer balık türlerinden ayrılmasını sağlar. Lezzetli ve pratik barbun tava için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için barbun ve barbun buğulama tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Barbun Tava için

Malzemeler

  • 6 adet barbun balığı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet soda
  • Yarım limon
Barbun Tava

Nasıl Yapılır

  1. Barbun balığının pullarını ve içini temizleyin. 
  2. Ayrı bir kasenin içerisine karbonat, un, soda ve limon karışımından bir sos hazırlayın. 
  3. Barbunları temizledikten sonra unlayın, ardından hazırladığınız sosa bandırın ve kızgın yağda 3 dakika pişirin. 
  4. Kızaran barbun tavayı sıcak servis edin.
Püf Noktası
  • Eğer mısır unu kullanmak istemezseniz normal un kullanabilirsiniz ya da yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz.
  • Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo