Butter Mochi

Butter Mochi
17 Nisan 2024

Pirinç unu ve hindistan cevizi sütü ile hazırlanan hafif bir lezzet. Farklı mutfakları ve tatları denemeyi seviyorsanız bu tarifi de mutlaka denemelisiniz. Dilerseniz üzerine bir sos yaparak birlikte de tüketebilirsiniz. Hazırsanız butter mochi tarifinin detayları aşağıda. 

Donauwelle ve key lime pie tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 10 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Butter Mochi için

Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı  tereyağı, eritilmiş soğutulmuş 
  • 450 gram pirinç unu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı ince deniz tuzu
  • 4 büyük yumurta
  • 400 gram toz şeker
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 5 gr şekerli vanilin
Butter Mochi

Nasıl Yapılır

  1. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Kare bir kek kalıbını hafifçe yağladıktan sonra yağlı kağıt serin ve tarife başlayın. 
  2. Bir kapta pirinç unu, kabartma tozu, vanilini ve tuzu çırpın. 
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri kabarana ve renk alana kadar çırpın. Hindistan cevizi sütü, tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Yavaş yavaş kuru karışımı ekleyerek hamur kıvamına getirin. 
  4. Hazırladığınız kaba kek karışımını dökün ve yaklaşık 1 saat pişirin. 
  5. Pişen keki soğutun ve servis edin. Dilerseniz eğer üzerine sos hazırlayabilir, Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo