Kuşkonmazlı Risotto

Kuşkonmazlı Risotto
04 Kasım 2021

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan risotto, lezzetiyle dünyaya yayılan bir yemektir. Genellikle yapımında mantar kullanılır. Ödem atmaya yardımcı olmasıyla bilinen kuşkonmaz ise, özellikle hamilelik esnasında tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Büyümeye ve gelişmeye destek olur. Peki, kuşkonmazlı risotto nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde kuşkonmazlı risotto yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak mantarlı risotto tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kuşkonmazlı Risotto için

Malzemeler

  • 500 gr arborio pirinci
  • 1 orta boy soğan
  • 1.5 litre sebze suyu
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 200 gr parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr soya fasulyesi
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 16 yeşil kuşkonmaz
  • Tuz
  • Toz şeker
  • Bebek hercai menekşeler
Kuşkonmazlı Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazları zeytinyağının yarısı ile iyice ovun. Izgarada kızartın. 8 tanesini ikişer cm uzunluğunda kesin.
  2. Diğer 8 tanesini ise 10 cm uzunluğunda kesin. Soya fasulyelerini tuz ve az miktarda toz şeker ile tatlandırılmış sıcak suda 2 dakika kaynatıp süzün.
  3. Zeytinyağını bir tencereye alın. İnce kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte kavurun.
  4. Şarabı ekleyip sürekli aynı yönde karıştırın. Şarabı çekince sebze suyunun 1/4'ünü ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar bekleyin.
  5. 2 cm kesilmiş kuşkonmazları ve soya fasulyelerini ekleyin. Kalan sebze suyunu da aynı şekilde ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  6. Ocağın altını kapatın. Parmesan peyniri ve tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın. Uzun kesilmiş kuşkonmazlar ve hercai menekşelerle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo