Kuru Domatesli Zahterli Foccacia

Kuru Domatesli Zahterli Foccacia
19 Ekim 2021

İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan foccacia tarifini, bir de zahter ile denemelisiniz. Zahter, zeytinyağı ve domatesin uyumu, bir de yumuşak ekmek ile birleşince yenmeye doyum olmuyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kuru domatesli ve zahterli focaccia tarifinin detayları aşağıda. 

İtalyan usulü bruschetta ve calzone tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Kuru Domatesli Zahterli Foccacia için

Malzemeler

  • 500 gr un 
  • 10 gr tuz 
  • 30 gr yaş maya 
  • 20 ml zeytinyağı 
  • 350 ml su 
  • 4 dal zahter
  • 10-15 adet kuru domates
Kuru Domatesli Zahterli Foccacia

Nasıl Yapılır

  1. Un ve tuz bir kapta harmanlanır. 
  2. Maya ve su bir yerde çözdürülür. Zeytinyağı eklenerek çırpılır ve unlu karışıma yavaş yavaş eklenir. 
  3. Hamur yoğurulur ve içerisine zahter ve kuru domates atılarak yoğurulmaya devam edilir. 
  4. Bir kaba alınarak 45 dakika mayalandırılır. 
  5. Bir fırın kabı yağlanır ve hamur içerisine alınarak parmaklar ile foccacia şekli verilir. 15 dakika daha dinlendirilir. 
  6. Fırın 180 derecede önceden ısıtılır ve fırında 35 dakika pişirilir. 
  7. Fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülerek dilimlenir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo