Kabak Lazanya

Kabak Lazanya
12 Ocak 2023

Lazanya sevilerek tüketilen bir İtalyan yemeği. Genellikle kıymalı veya sade olarak sunulan lazanyayı, bir de kabakla yapmayı denemelisiniz. Hazırladığınız lazanyayı beşamel sos ile zenginleştirebilirsiniz. Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tarifi yapmak için gerekli malzemeler aşağıda. Siz ve malzemeleriniz hazırsa lezzetli kabak lazanya tarifine geçebiliriz. 

Alternatif tarifler için, risotto alla milanase ve lazanya tarifine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Kabak Lazanya için

Malzemeler

  • 5 adet kabak 
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Beşamel sos için;

  • 500 ml süt 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çimdik muskat rendesi (opsiyonel) 

Harç için;

  • 250 gr kıyma 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet havuç 
  • 2 adet domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet soğan 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Karabiber 
Kabak Lazanya

Nasıl Yapılır

  1. Kabak lazanya yapımına öncelikle beşamel sos yapımı ile başlayın. Sos için sütü tencereye alarak kaynatın. 
  2. Bu sırada ayrı bir yerde tereyağı ve unu kavurun. Kaynayan sütte kepçe yardımı ile unlu karışımın üzerine aktarma yapın. Yavaş yavaş çırparak kıvam aldırın. 
  3. Baharatlarını ekleyerek kenara alın. 
  4. Harç için, yağı tencereye alın ve kıymayı kavurun. 
  5. Ardından yemeklik doğranan soğanı ilave edin. 
  6. Havuç ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın. 
  7. Karışıma salça ekleyerek karıştırın ve kokusu çıktıktan sonra havuç ve domatesi ilave edin. 
  8. Baharatlarını ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. 
  9. Kabakları uzunlamasına şeritler halinde kesin. 
  10. Fırına dayanıklı bir kaba öncelikle kabakları tek sıra halinde dizin. Üzerine kıymalı harç ve beşamel koyarak tekrar kabak dizin. Bu şekilde kabın yüksekliğine göre katlar devam etsin. 
  11. En üstte kalan kabağın üzerine biraz beşamel ve kaşar koyularak 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Bu tarifi isterseniz patlıcan ile de uygulayabilirsiniz. 
  • Kabak lazanyayı hazırladıktan sonra en geç 3 saat içinde pişirmelisiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo